Accenture mukana Valtio Expossa 2024 – ”Expo tuntuu kuin Valtiokonttori kutsuisi luokseen kylään”

Minttu Viitanen hymyilee kuvassa.

Näytteilleasettajat tekevät Valtio Expon. Haastattelimme Accenture Suomen julkisten palvelujen johtajaa Minttu Viitasta (kuvassa) Valtio Expoon liittyen.

Mitä odotatte tämän vuoden Valtio Expolta?

Odotan etenkin kohtaamisia. Valtio Expo on ihana foorumi, missä on paljon meidän asiakkaita ja tuttuja. Joka vuosi Valtio Expo on myös tarjonnut spontaaneja keskusteluja ja kohtaamisia. Odotan myös etenkin päälavan ohjelmaa, joka on ollut aina todella kovatasoinen. Puheenvuorot ovat olleet tunteita herättäviä ja naurua sytyttäviä, kuten varmasti tänä vuonna myös.

Mitä uutta aiotte esitellä ständillänne Valtio Expossa?

Suunnittelemme vielä ständimme tarkkaa sisältöä, mutta tekoäly tulee olemaan ständillämme esillä jollain tapaa, sillä tekoäly on meillä iso painopiste ja investoimme siihen paljon. Olemmekin tehneet tutkimusta generatiiviseen tekoälyyn liittyen ja uskomme, että sen tärkeys tulee kasvamaan entisestään lähivuosina.

Mikä on mielestänne parasta Valtio Expossa?

Valtio Expo on mielestäni autenttinen tilaisuus, jossa näkyy Valtiokonttorin henki ja kulttuuri. Vaikka tapahtumassa on paljon eri toimijoita ja ihmisiä, Valtio Expo tuntuu siltä, kuin Valtiokonttori kutsuisi luokseen kylään. Valtio Expo on meille arvokas myös siksi, että se kerää paljon asiakkaitamme samaan tilaan päiväksi ja pääsemme keskustelemaan heidän kanssaan.

Mitä ajatuksia tämän vuoden Valtio Expon teema, Vastuu huomisesta – uudistuva ja vaikuttava julkishallinto, herättää?

Teemme jatkuvasti asiakkaidemme kanssa töitä saman teeman ympärillä, sillä meillä ei ole vaihtoehtoja jäädä paikalleen. Vastuu uudistua huomista varten riippuu mielestäni paljon johtajuudesta sekä kulttuurista. Kunnioitankin valtion virastojen johtajia, jotka rohkenevat uudistaa virastoja, sillä helpompaa voi olla jäädä paikalleen. Virastot, jotka ovat uudistuneet ovat onnistuneet tuottamaan kansalaislähtöisempää palvelua ja täten pystyneet reagoimaan paremmin yllättäviin haasteisiin, esimerkiksi koronaan.

***
Valtio Expo 2024 järjestetään tiistaina 7.5.2024. Expon teemana tänä vuonna on Vastuu huomisesta – uudistuva ja vaikuttava julkishallinto. Tule mukaan valtionhallinnon suurimpaan vuotuiseen tapahtumaan verkostoitumaan, kertomaan toiminnastanne ja kuuntelemaan kiinnostavia puheenvuoroja. Näytteilleasettajien ilmoittautuminen on käynnissä.

Katso keitä on jo mukana >
Ilmoittaudu näytteilleasettajaksi