Valtio Expossa 2023 rakennettiin yhdessä kestävää ja kannattelevaa julkishallintoa

Vuoden 2023 Valtio Exposta on vierähtänyt jo hetki, joten nyt on korkea aika palata vielä hetkeksi tunnustelemaan päivän tunnelmia. Tänä vuonna rakensimme yhdessä kestävää sekä kannattelevaa julkishallintoa. Iloinen puheensorina muodostui 76 yhteistyökumppanista ja heidän noin 300 edustajastaan, noin 2000 valtionhallinnon asiantuntijasta sekä jopa 80 puhujasta.

”Valtiolla tehdään tärkeää työtä”

Nämä olivat alivaltiosihteeri Susanna Huovisen aloitussanat vuoden 2023 Valtio Expossa. Tämä työn merkittävyys näkyi konkreettisesti eri teemojen puheenvuoroissa, joissa käsiteltiin mm. johtamista, turvallisuutta, ympäristöä, vastuullisuutta ja eri palveluita. Tärkeät aiheet ja niiden ympärillä tehty työ loivat mielenkiintoisten esitysten lisäksi merkittäviä kohtaamisia ihmisten välillä.

Kuten pääjohtaja Timo Laitinen odottikin tämän vuoden Valtio Expolta, tapahtuma totisesti herätti ajattelua monissa. Aktiivista osallistumista ja keskustelua oli myös Valtio Expon viestiseinällä. Esimerkiksi alla oleva viestiseinälle tullut viesti kiteyttää Valtio Expon erittäin hyvin. Mikä tapahtumassa herätti sinussa eniten ajattelua?

Viestiseinä oli hyvinkin aktiivisessa käytössä koko päivän ajan. Esitettiin kysymyksiä, kommentointiin esityksiä sekä kuvailtiin Valtio Expon tunnelmaa yleiselläkin tasolla. Tapio-nimimerkillä tullut viesti kiteyttää päivän mainiosti.

 

Valtio Expossa kuultua: ”Valtio Expo on vuoden pääpäivä”

Kovasti odotettu Valtio Expo sai tänäkin vuonna paljon positiivista palautetta. Erityisen paljon kiitosta saivat muun muassa tapahtuman vastuullisuuden ympärille sidottu teema eli kestävä ja kannatteleva julkishallinto. Lisäksi esityksistä jäi monelle mieleen erityisesti Topi Mannerin puheenvuoro johtamisesta kriisien keskellä sekä Joonas Nordmanin viihdyttävä loppushow, jossa vierailivat Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki, Verohallinnon viestintäjohtaja Kati Kalliomäki ja Valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen.

Etenkin Finnairin toimitusjohtajan Topi Mannerin puheenvuoro sai paljon hyvää palautetta.

Kiitämme kaikkia palautetta antaneita. Palautteenne ovat ensiarvoisen tärkeitä, sillä niiden avulla voimme jatkossa kehittää tapahtumaa entistä toimivammaksi.

Haluatko palata vielä takaisin Valtio Expoon?– Sehän sopii!

Jos jokin sinua kiinnostava esitys jäi välistä, niin ei huolta. Pääset tutustumaan esitysten sisältöihin Valtio Expon verkkosivuilla, mikäli puhuja on antanut luvan julkaisemiseen. Sivulla on myös aikaisempien vuosien esitysmateriaaleja.

Esitysmateriaaleihin pääset tutustumaan täällä >

Valtio Expon jälkitunnelmiin pääset myös katsomalla tapahtuman kooste – ja fiilisvideot sekä kuvagallerian.

Niitä pääset katsomaan täältä >

Toivomme, että kaikilla Valtio Expoon osallistuneilla oli ikimuistoinen ja antoisa päivä!

Nähdään ensi vuonna!

#ValtioExpo