Viikko aikaa Valtio Expoon!

Viikko aikaa Valtio Expoon – varmista paikkasi nyt!

Vuoden odotetuin valtionhallinnon tapahtuma Valtio Expo 2023 on vihdoin vain viikon odotuksen päässä. Valtio Expo järjestetään LIVE-tapahtumana tiistaina 9. toukokuuta 2023 klo 8.00-16.00 Helsingissä, Marina Congress Centerissä. Luvassa on erittäin monipuolinen tarjonta mielenkiintoisia puheenvuoroja sekä tietoiskuja ajankohtaisista teemoista, inspiroivia keskusteluja ja porisevaa messutunnelmaa. Päivä päätetään tietenkin Valtio Expon mielettömillä jatkoilla!

Tapahtumaan on ilmoittautunut lähes 2 000 valtionhallinnon asiantuntijaa ja yhteistyökumppania, joten nyt on viimeinen mahdollisuus varmistaa, että olet itsekin kaiken kiinnostavan keskipisteessä. Ilmoittaudu mukaan tästä>

Valtio Expossa rakennetaan kestävää ja kannattelevaa julkishallintoa

Vuonna 2023 Valtio Expon teema on kestävä ja kannatteleva julkishallinto. Aihetta käsitellään asiantuntemuksen, kokemuksien, ajatusten ja oppien kautta. Käy tutustumassa päivän koko ohjelmatarjontaan ja poimi laajasta tarjonnasta juuri sinua kiinnostavat esitykset. Mielenkiintoisia ja avartavia puheenvuoroja sekä tietoiskuja löytyy varmasti kaikille valtionhallinnon asiantuntijoille!

Valtio Expo järjestetään pääosin LIVE-tapahtumana ja siksi kaikkia saleja ei streamata verkkoon. Mutta ei hätää, vaikka et pääsisikään paikan päälle! Tänä vuonna verkon välityksellä voit nauttia Tietoiskusalien 1&2 hyvin kattavasta tarjonnasta sekä Expo-studion haastatteluista. Linkki verkkoalustalle lähetetään kaikille ilmoittautuneille edellisenä päivänä. Lisäksi esitysmateriaalit ladataan Valtio Expon verkkosivuille ja myös videotallenteet ovat katsottavissa Valtio Expon jälkeen kahden viikon ajan.

Valtio Expon koko ohjelmaan pääset tutustumaan tästä >

Uutta Valtio Expossa: Expo-studio

Expo-studiossa Valtio Expon eri puhujat tulevat kertomaan pääpointit omien esityksien aiheistaan myös etäkatsojille. Mukana on iso joukko pääsalien puhujia mutta myös asiantuntijoita, jotka tulevat kertomaan ajankohtaisista ja tärkeistä aiheista Valtio Expon teemaan liittyen. Expo-studion haastattelijana toimii valtiovarainministeriön viestintäjohtaja Johanna Vesikallio. Tervetuloa siis fiilistelemään tärkeiden aiheiden pariin myös ruudun välityksellä.

Katso Expo-studion aikataulu sekä puhujat tästä >

Valtiokonttori ja valtiokonttorilaiset tiiviisti mukana menossa

Valtiokonttori on mukana niin messuosastolla kuin myös ohjelmassa. Valtiokonttorin osastonumero on 8, ja tänä vuonna osaston aiheena on tutkihallintoa.fi. Osastolla pääset tapaamaan asiantuntijoita sekä analyytikoita, jotka mielellään kertovat aiheeseen liittyvistä kysymyksistä lisää.

Haluatko datamiljonääriksi?

Osastolla pääset myös testaamaan omia tietojasi ja taitojasi liittyen valtioon, julkisiin hankintoihin, hyvinvointialueisiin sekä kuntiin. Mikäli faktatietoa löytyy voikin olla niin, että sinut kruunataan päivän datamiljonääriksi! Sinulla on myös yksi oljenkorsi käytettävissä… oletko valmis?

Haluatko mukaan pilvimatkalle?

Valtiokonttorin tietohallinto yhdessä Valtorin kanssa jakavat ajankohtaista sekä tärkeää tietoa muun muassa Valtiokonttorin tämänhetkisestä tilanteesta sekä kattavan paketin tietoa Valtorin pilvipalveluista. Aihetta käsitellään muun muassa seuraavanlaisten näkökulmien kautta:

Valtori tukee asiakkaita pilvisiirtymässä, katsaus palveluvalikoiman keskeisiin kohteisiin ja tiekarttaan

johtaja Mira Holmroos-Kolari, Valtori

Pilvityöympäristön konsepti ja arkkitehtuuri

pilvipalveluarkkitehti Vilhelm Backman, Valtori

Asiantuntijapalvelut pilvimatkan eri vaiheisiin

pilvipalveluarkkitehti Juha Nieminen, Valtori

Pilvityöympäristön tekninen ratkaisu ja ratkaisun komponentit

pilvipalveluarkkitehti Vilhelm Backman, Valtori

Pilviperustat ja käyttöönottomalli – miten voi edetä

pilvipalveluarkkitehti Juha Nieminen, Valtori

Käytännön eteneminen pilvityöympäristön käyttöönotossa. Case: Pilviviesti

TBC

Valtiokonttorin osaston lisäksi valtiokonttorilaiset ovat valmistelleet lukuisia mielenkiintoisia puheenvuoroja ja esityksiä:

Kuinka valtio hyödyntää hyvinvointialueiden taloustietoa päätöksenteossa

neuvotteleva virkamies Hanna Talka, valtiovarainministeriö ja projektipäällikkö Denis Galkin, Valtiokonttori

Vaikuttavuuden mittaaminen julkisissa hankinnoissa

Hankejohtaja Seija Friman, Valtiokonttori ja erikoistutkija Katriina Alhola, Syke

10 kuukautta aikaa virittää virasto Peppol-taajuudelle!

johtava asiantuntija Hannu Kivinen, Valtiokonttori ja projektipäällikkö Sinikka Ollikainen, Palkeet

Nopea ja automatisoitu tietojärjestelmäkehitys – Case EU:n elpymisrahasto-järjestelmä

johtava asiantuntija Virpi Hotti ja hankejohtaja Vesa Hagström, Valtiokonttori

Tiedon analysointi johtamisen ja palveluiden kehittämisen tukena

data-analyytikko Henje Kasslin Case: Polttoainetuet yrityksille palvelujohtaja Mari Selviranta, Valtiokonttori

Ideoita, tarinoita ja teatteria työelämän kehittämisestä

Valtion työelämäpalvelut ja Työ 2.0

Raportointi kestävän tulevaisuuden työvälineenä: puhuvatko yritykset ja valtionhallinto samasta asiasta?

kehityspäällikkö Katri Kanerva, Valtiokonttori ja toimitusjohtaja Kimmo Lipponen, yritysvastuuverkosto FIBS

Digitaaliset palvelut parantavat asiointia ja valtionavustuksia koskevan tiedon saatavuutta

erityisasiantuntija Mikko Lehtonen valtionvarainministeriöstä haastattelee: yksikön päällikkö Riikka Koivusalo, Opetushallitus, kehityspolitiikan neuvonantaja Tomi Särkioja, ulkoministeriö ja toimialajohtaja Mari Näätsaari, Valtiokonttori

Työturvallisuuden johtaminen poliisilaitoksella

poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki ja ylikomisario Timo Leppälä, Itä-Uudenmaan poliisilaitos Etätyön tapaturmaturva valtion henkilöstölle korvauspäällikkö Terhi Koivisto, Valtiokonttori

Tervetuloa Valtio Expoon – pian nähdään!