Valtio Expon 2023 ohjelma ja ilmoittautumislinkki on julkaistu!

Valtio Expo on pian täällä! Valtionhallinnon suurin vuotuinen tapahtuma järjestetään 9. toukokuuta 2023 klo 8.00-16.00 Helsingissä, Marina Congress Centerissä. Tule mukaan mielenkiintoisten puheenvuorojen, inspiroivien keskustelujen ja avartavien tietoiskujen äärelle! Luvassa myös kaikkien rakastamaa messutunnelmaa sekä huikeat Valtio Expo -jatkot. Ilmoittautumislinkki löytyy uutisen lopusta.

Valtio Expossa rakennetaan kestävää ja kannattelevaa julkishallintoa

Tänä vuonna Valtio Expon teema on kestävä ja kannatteleva julkishallinto. Aihetta käsitellään asiantuntemuksen, kokemuksien, ajatusten ja oppien kautta.

Valtio Expossa päästään yhdessä pohtimaan kysymyksiä kuten; Miten kestävää julkishallintoa rakennetaan? Mitä kansalaiset ja yritykset tarvitsevat julkishallinnolta? Miten hallinnon uudet rakenteet tukevat tavoitetta? Kuinka taloutemme kestää? Miten takaamme valtionhallinnon toimintakyvyn muuttuvassa maailmassa ja kuinka ennakoidaan ennustamisen sijaan?

Käy tutustumassa päivän koko ohjelmatarjontaan ja poimi laajasta tarjonnasta juuri sinua kiinnostavat esitykset. Mielenkiintoisia ja avartavia puheenvuoroja sekä tietoiskuja löytyy varmasti kaikille valtionhallinnon asiantuntijoille!

Tutustu koko ohjelmaan >

Kestävä ja kannatteleva julkishallinto -pääsalissa pureudutaan esimerkiksi julkishallinnon ja ympäristön suhteeseen, ekologiseen kestävyyteen sekä Joonas Nordmanin johdolla pääsemme tutustumaan myös julkishallinnon humoristiseen puoleen. Pääsalin keskustelua ja tunnelmaa kannattelee Ylen uutisjuontaja ja -tuottaja Jussi-Pekka Rantanen.

Mielenkiintoisia otteita pääsalin ohjelmasta:

 • Luontokadon pysäyttämiseksi tarvitaan julkishallintoa – miten ja miksi? Ympäristöneuvos Marina von Weissenberg (ympäristöministeriö)
 • Paneelikeskustelu: Vihreän siirtymän ja kestävän kehityksen mahdollisuudet Valtiosihteeri kansliapäällikkönä Juha Majanen, johtaja Ulla Heinonen (Elinkeinoelämän keskusliitto), toimitusjohtaja Tuuli Kaskinen (Climate Leadership Coalition) ja Eeva Furman (kestävän kehityksen pääsihteeristö)
 • Joonas Nordman Talk Show

 

Kannattelevaa tietoa -salissa keskitytään tiedon hyödyntämiseen esimerkiksi johtamisessa ja päätöksenteossa, tietojärjestelmäkehityksiin sekä päästään kuulemaan polttoainetuki-casesta.

Mielenkiintoisia otteita Kannattelevaa tietoa -salin ohjelmasta:

 • Vaikuttavuuden mittaaminen julkisissa hankinnoissa Hankepäällikkö Seija Friman (Valtiokonttori) ja erikoistutkija Katriina Alhola (Syke)
 • 10 kuukautta aikaa virittää virasto Peppol -taajuudelle! Johtava asiantuntija Hannu Kivinen (Valtiokonttori) ja projektipäällikkö Sinikka Ollikainen (Palkeet)
 • Digitaalinen kompassi – miten digitalisaatiota kehitetään ihmiskeskeisesti? Erityisasiantuntija Anita Juho ja erityisasiantuntija Niko Ruostesaari (valtionvarainministeriö)

 

Kestävää työelämää -salissa keskustellaan työelämään liittyvistä merkittävistä teemoista, kuten turvallisuudesta, työelämän kehittämisestä sekä riittävän tiedon saamisesta työhön vaikuttavista asioista.

Mielenkiintoisa otteita Kestävää työelämää -salin ohjelmasta:

 • Ideoita, tarinoita ja teatteria työelämän kehittämisestä Valtion työelämäpalvelut ja Työ 2.0
 • Puhtaat jauhot pussissa? Mitä jokaisen virkamiehen pitää tietää korruptiosta Erityisasiantuntija Venla Mäntysalo (oikeusministeriö)
 • Työturvallisuuden johtaminen käytännössä Poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki ja ylikomisario Timo Leppälä, Itä-Uudenmaan poliisilaitos

 

Tietoisku -saleissa tarjotaan kattavia esityksiä monista merkittävistä tapahtuman teemaan liittyvistä aiheista. Tietoiskusaleissa päästään tutustumaan muun muassa miten data-analytiikkaa voidaan hyödyntää riskienhallinnassa, omavalvonnassa ja asiakaskokemuksien kehittämisessä. Lisäksi kuullaan puheenvuoroja siitä, miten hybridityömallista saa parhaiten kaikki hyödyt irti sekä miten pystymme turvaamaan kansalaispalveluiden jatkuvuuden kriisienkin keskellä.

Poimintoja Tietoisku -saleista:

 • Ihmislähtöinen kyberturvallisuus organisaation menestystekijänä Taru Hermunen Kuusela, Gofore Oy
 • Kaikki lähtee ihmisistä: miten tukea ja auttaa tietoturvan toteutumisessa Director Antti Tirilä ja Head of Security Services Miika Heini, Solita Oy
 • Eurooppalaisen identiteettilompakon kehittäminen etenee Johtaja Riitta Partala ja johtava asiantuntija Reko-Aleksi Renvik, Digi- ja väestötietovirasto
 • Digitaalisen infrastruktuurin turvaaminen uudenlaisia uhkia vastaan työelämäprofessori Jarno Limnell, Aalto-yliopisto (Nordcloud)

 

Tule ajankohtaisten asioiden äärelle ja ilmoittaudu mukaan!

Valtionhallinnon suurin vuotuinen tapahtuma Valtio Expo kokoaa jälleen valtionhallinnon päättäjät, asiantuntijat ja yhteistyökumppanit yhteen, tule siis sinäkin! Tapahtuma on osallistujille maksuton, mutta osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä.

Vastuullista ja kestävää teemaa kunnioittaen toivomme, että saavutte paikan päälle, jotta vältymme ruokahävikiltä sekä luonnon kuormittamiselta. Ilmoittautuminen on siis sitova. Huomaathan, että Valtio Expo -tapahtuma on tarkoitettu ainoastaan valtionhallinnon edustajille.

Ilmoittaudu mukaan tästä >

Nähdään Valtio Expossa!

Lisätietoja:

valtio.expo@valtiokonttori.fi
www.valtioexpo.f