Valtio Expossa purjehditaan uudistusten aallokossa

Valtio Expo 10.5.2022. Tulevaisuuden hallinto uudistusten aallokossa

Valtionhallinnon suurin vuotuinen tapahtuma Valtio Expo järjestetään seuraavan kerran tiistaina 10. toukokuuta 2022. Tapahtuman ohjelmaa valmistellaan parhaillaan kovaa vauhtia. Tulossa on jälleen laaja kattaus kiinnostavia puheenvuoroja, näkökulmia ja oppeja, jotka suuntaavat ja evästävät purjehdustamme uudistusten aallokossa. Pääsalissa keskustelua luotsaa viime kevään expo-yleisön ammattitaidollaan ja terävällä moderoinnillaan vakuuttanut viestintäalan moniosaaja Anna Sorainen.

Koronatilanne otti omikronin myötä uuden ei-toivotun käänteen ja toi takapakkia paluussa takaisin normaalimpaan elämään. Vaikka tilanteeseen ja tulevaan liittyy yhä epävarmuutta, tarkoituksena ja vakaana tahtotilana on edelleen, että pääsemme toukokuussa kohtaamaan toisemme Valtio Expon merkeissä kasvokkain Marina Congress Centerissä. Seuraamme kuitenkin aktiivisesti tilannetta ja varaudumme muuttamaan kurssia tarpeen vaatiessa. Perinteisen messutapahtuman rinnalla valmistelemme myös varasuunnitelmaa virtuaalisena toteutettavasta tapahtumasta.

Kerromme tulevan Valtio Expon järjestelyistä, näytteilleasettajien osastopaikoista ja vieraiden ilmoittautumiskäytännöistä tarkemmin lähiaikoina, kunhan näkymät ja suunnitelmat hieman vielä kirkastuvat. Toivotaan, että lähestyvä kevät tuo kaivattua valoa myös koronatilanteeseen.

Tulevaisuuden hallinto uudistusten aallokossa

Vuoden 2022 Valtio Expon teemana on Tulevaisuuden hallinto uudistusten aallokossa. Millaisia eväitä julkisen hallinnon strategia antaa valtionhallinnon uudistamiseen? Miltä näyttää julkinen talous ja tulevaisuus? Entä miten mm. tiedolla johtamisen ja vastuullisuuden teemat näkyvät valtionhallinnossa ja sen kehittämisessä?

Valtionhallinnon asiantuntijoiden lisäksi tapahtumassa kuullaan tuttuun tapaan herätteleviä ajatuksia myös hallinnon ulkopuolelta. Innostavia näkökulmia ohjelmakokonaisuuteen tarjoilevat myös tapahtumassa mukana olevat näytteilleasettajat omissa tietoiskuissaan.

Valtio Expon ohjelma ja esiintyjät julkistetaan maaliskuussa. Pysy kuulolla!

Näytteilleasettajien ilmoittautuminen on käynnissä

Valtio Expon näyttelyalueella on vielä vapaita osastopaikkoja. Varmistakaa omanne ja ilmoittautukaa mukaan! Lisätietoa näytteilleasettajille löytyy täältä ja ilmoittautumaan pääsee täällä.

Nähdään Valtio Expossa!


Valtio Expo seglar på en reformvåg

Statsförvaltningens största årliga evenemang Valtio Expo ordnas nästa gång tisdagen den 10 maj 2022. Än en gång utlovas ett brett utbud av intressanta inlägg, perspektiv och lärdomar som styr skutan och ger oss verktyg för seglingen på reformvågorna. I huvudsalen lotsas diskussionen av Anna Sorainen, en mångkonstnär inom kommunikationsbranschen, som med sin yrkeskunskap och skarpa moderering övertygade expopubliken förra våren.

Även om coronasituationen och framtiden fortfarande är förknippade med osäkerhet, är målet och vår förhoppning alltjämt att vi i maj ska kunna träffas ansikte mot ansikte på Valtio Expo i Marina Congress Center. Vi följer dock situationen aktivt och förbereder oss på att vid behov ändra kurs. Vid sidan av den traditionella mässan förbereder vi också en reservplan för ett virtuellt evenemang.

Framtidens förvaltning i en reformvåg

Temat för Valtio Expo 2022 är Framtidens förvaltning i en reformvåg. Vilka redskap ger den offentliga förvaltningens strategi för reformering av statsförvaltningen? Hur ser den offentliga ekonomin och framtiden ut? Och hur syns bland annat teman som informationsledning och ansvarstagande i statsförvaltningen och utvecklingen av den?

Som vanligt, får utöver sakkunniga från statsförvaltningen också utomstående aktörer chansen att dela med sig av sina uppfriskande tankar under evenemanget. Också utställarna bjuder på inspirerande infallsvinklar inom ramen för programhelheten.

Programmet och artisterna under Valtio Expo offentliggörs i mars. Håll dig uppdaterad!