Mukana tapahtumassa 2023

Mukana Valtio Expo 2023 -tapahtumassa

Katso vuoden 2023 ohjelma kokonaisuudessaan ohjelmasivulta ja löydä omat suosikkipuheenvuorosi!

 • Topi Manner, Finnairin toimitusjohtaja

  Vuonna 2019 Finnairin toimitusjohtajana aloittanut Topi Manner (syntynyt 1974) on koulutukseltaan Turun kauppakorkeakoulun kauppatieteiden maisteri. Ennen Finnairiin siirtymistä, Manner on tehnyt pitkän uran Pohjois-Euroopan suurimman finanssipalvelukonsernin Nordean johtotehtävissä, ja vuodesta 2016 hän on ollut Nordean johtoryhmän jäsen sekä henkilöasiakkaista vastaavan Personal Banking -liiketoiminta-alueen johtaja. Koulutukseltaan Manner on kauppatieteiden maisteri.

   Vuoden 2023 Valtio Expossa Manner käsittelee sitä, millaista johtaminen on kriisien keskellä.

 • Joonas Nordman, näyttelijä

  Näyttelijä, koomikko, ohjaaja sekä käsikirjoittaja Joonas Nordman (syntynyt 1986) on tehnyt mittavan ja kunniakkaan uran televisiossa.  Hän on ollut mukana useissa Suomen suosituimmissa viihdesarjoissa niin kameran takana kuin edessä sekä haalinut useita ansiokkaita meriittejä. Nordman on muun muassa kaksinkertainen Kultainen Venla- ehdokas sekä voittanut kaksi kertaa Putous- ohjelman, Salme Pasi- hahmolla vuonna 2014 ja Matti Pikkuvanhanen hahmolla- vuonna 2015.  Lisäksi omia tv- ohjelmia on kertynyt jo useampia: Pelimies, Joonas Nordman Show ja Joonas Nordman Show: Grillikausi.

  Nordman on tuonut huumoria sellaisille areenoille, joissa se ei ole ollut niin yleistä. Lisäksi hän on toiminnallaan osallistunut keskusteluun siitä, millaista huumorin sävyn tulisi olla ja mille ylipäätään saa nauraa. Valtio Expossa 2023 Joonas Nordman täyttää valtionhallinnon huumorilla huikealla loppunumerollaan.

 • Marina von Weissenberg, ympäristöneuvos

  Marina von Weissenberg (syntynyt 1964) on työskennellyt ympäristöministeriössä kohta 30 vuotta. Hänellä on pitkä ja merkittävä kokemus kansainvälisistä luontosopimuksista. Vuodesta 2008 vuoteen 2012 hän oli Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton hallituksen jäsen. Sen jälkeen hän oli hallituksen varapuheenjohtaja vuoteen 2016 asti. Vuonna 2021 von Weissenberg edusti Suomea YK:n luontokokouksessa.

  2023 vuoden Valtio Expossa von Weissenberg tulee puhumaan siitä, miten ja miksi luontokadon pysäyttämiseksi tarvitaan julkishallintoa.

 • Jussi-Pekka Rantanen, Ylen toimittaja

  Jussi-Pekka Rantanen (syntynyt 1975) toimii Yle Uutisten uutisjuontajana ja -tuottajana. Tampereen yliopistossa tiedotusoppia opiskellut Rantanen pääsi Ylen aamutelevisioon kesätoimittajaksi ja vuonna 2001 hänet vakinaistettiin. Ylen uutisjuontajana Rantanen aloitti 2007. Tämän lisäksi hän on työskennellyt Ylellä useissa muissa tehtävissä, kuten kulttuuritoimituksessa, sekä Satakunnan Kansan toimittajana yhden kesän. Työssään mielekkääksi Rantanen kokee etuoikeuden olla läsnä kansakunnan ja koko maailman suurissa hetkissä riippumatta siitä, ovatko uutiset olleet hyviä tai huonoja.

  Vuoden 2023 Valtio Expossa juontajana toimiva Rantanen on Europaea-pääsalin kestävän keskustelun ylläpitäjä sekä tunnelman kannattelija.

  Kuva: Jussi Nahkuri 

, Päivitetty 17.3.2023 klo 11:13