Mukana tapahtumassa 2022

Mukana Valtio Expo 2022 -tapahtumassa

 • Anna Sorainen, toimittaja ja yrittäjä

  Anna SorainenAnna Sorainen on johdon ja viestinnän strateginen neuvonantaja, hallitustyöläinen ja puhuja. Hänellä on uutis- ja ajankohtaisjournalistin tausta sekä yli 25 vuoden kokemus mediasta ja viestinnästä. Anna työskentelee organisaatioiden ylimmän johdon ja asiantuntijoiden kanssa erityisesti vaativissa muutostilanteissa ja strategiaprosesseissa. Kantavina työn arjen teemoina ovat vastuullisuus, riskien ennakointi, kriisijohtaminen, organisaatiokulttuurin kehittäminen, muutoksen johtaminen ja megatrendit.

  Vuonna 2019 Anna valittiin Vuoden viestintäammattilaiseksi ja vuonna 2015 Vuoden puhujaksi Suomessa. Lokakuussa 2018 hän julkaisi kriisiviestintään ja -johtamiseen keskittyvän kirjan ”SORI – johtaja ja julkisuus kriisissä” (Alma Talent, 2018). Anna on myös toiminut ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n puheenjohtaja vuosina 2008–2011.

  Viime kevään expo-yleisön ammattitaidollaan ja terävällä moderoinnillaan vakuuttanut Anna virittää tunnelmaa ja moderoi keskustelua Europaea-salissa.

  Kuva: Speakersforum

 • Jyrki Katainen, Sitran yliasiamies

  Jyrki Katainen. Kuva: Miikka Pirinen / SitraJyrki Katainen on Sitran yliasiamies. Katainen on tehnyt työuran pääsääntöisesti politiikassa 15 v kansanedustajana, valtiovarainministerinä, pääministerinä sekä viimeiset 5,5 vuotta EU komission varapuheenjohtajana. Sitran yliasiamiehenä hänen tehtävänään on Sitran tulevaisuustyön johtaminen siten, että Sitra pystyy tuottamaan uusia ajatuksia yhteiskunnallisille ja yritysten päätöksentekijöille sekä kokeilemaan ja testaamaan uusia toimintamalleja. Jyrki haluaa, että Sitran ajatukset saavat entistä enemmän kansainvälistä vaikuttavuutta, koska monet ilmiöt eivät tunne valtioiden rajoja. Hän on kiinnostunut markkinatalouden uudistamisesta siten, että se noudattaa kiertotalouden ja kestävyyden periaatteita. Jyrki haluaa, että Sitra on mukana virittämässä keskustelua tulevaisuuteemme vaikuttavista muutosvoimista.

  Kuva: Miikka Pirinen, Sitra

 • Juhana Vartiainen, Helsingin kaupungin pormestari

  Juhana VartiainenJuhana Vartiainen (syntynyt 1958) on Helsingin nykyinen pormestari ja suomalainen poliitikko. Hänet valittiin pääkaupungin pormestariksi 2.8.2021. Sitä ennen vuosina 2015-2021 hän vaikutti kansanedustajana. Hän on toiminut lukuisissa taloudellisissa instituuteissa Suomessa ja Ruotsissa niin johtajana kuin tutkijana siihen asti, kunnes hänet valittiin eduskuntaan. Vartiainen on koulutukseltaan valtiotieteiden tohtori. Helsingin lisäksi Vartiainen on asunut Pariisissa, Lontoossa ja Tukholmassa. Vartiainen edustaa Kansallista Kokoomusta.

  Kuva: Pertti Nisonen

 • Riikka Joukio, Keskon vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja

  Riikka JoukioRiikka Joukio on Keskon vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja sekä konsernijohtoryhmän jäsen. Riikka siirtyi Keskoon keväällä 2021 Metsä Groupista, jossa työskenteli pitkään muun muassa ilmasto- ja kiertotalousjohtajana, liiketoimintajohtajana sekä kestävän kehityksen ja edunvalvonnan johtajana. Sitä ennen hän on hankkinut laajan ja monipuolisen kokemuksen globaalista metsä- ja pakkausteollisuudesta niin markkinoinnissa, kehityksessä kuin insinööritehtävissäkin. Vuosien ajan Riikka on ollut jäsenenä useissa hallituksissa ja toimialajärjestöissä, ja hän on toiminut myös opettajana yliopistossa.

  Omassa elämässään Riikka edistää vastuullisuutta käytännössä niin ympäristöön liittyvissä ratkaisuissa kuin kulttuuriperinnön säilyttämisessä.

  Kuva: Miikka Pirinen

 • Esa-Pekka Salonen, kapellimestari ja säveltäjä

  Esa-Pekka Salonen (c) Andrew EcclesEsa-Pekka Salonen is known as both a composer and conductor. He is currently the Music Director of the San Francisco Symphony, where he works alongside eight Collaborative Partners from a variety of disciplines ranging from composers to roboticists. He is Conductor Laureate for London’s Philharmonia Orchestra, where, as Principal Conductor & Artistic Advisor from 2008 until 2021, he spearheaded digital projects such as the award-winning RE-RITE and Universe of Sound installations and the much-hailed app for iPad, The Orchestra; the Los Angeles Philharmonic, where he was Music Director from 1992 until 2009, and was instrumental in opening the Frank Gehry-designed Walt Disney Concert Hall; and the Swedish Radio Symphony Orchestra. He is currently in the midst of Multiverse Esa-Pekka Salonen, a two-season residency as both composer and conductor, at Elbphilharmonie Hamburg. As a member of the faculty of LA’s Colburn School, he develops, leads, and directs the pre-professional Negaunee Conducting Program. He is the cofounder—and until 2018 served as Artistic Director—of the annual Baltic Sea Festival. In 2015 he addressed the Apple Distinguished Educator conference on the uses of technology in music education, and his Violin Concerto was featured in an international campaign for iPad.

  Kuva: Andrew Eccles

, Päivitetty 15.2.2023 klo 01:02