Mukana tapahtumassa 2021

Mukana Valtio Expo 2021 -tapahtumassa

Juontaja

 • Toimittaja ja yrittäjä Anna Sorainen

  Anna SorainenAnna Sorainen on johdon ja viestinnän strateginen neuvonantaja, hallitustyöläinen ja puhuja. Hänellä on uutis- ja ajankohtaisjournalistin tausta sekä yli 25 vuoden kokemus mediasta ja viestinnästä. Anna työskentelee organisaatioiden ylimmän johdon ja asiantuntijoiden kanssa erityisesti vaativissa muutostilanteissa ja strategiaprosesseissa. Kantavina työn arjen teemoina ovat vastuullisuus, riskien ennakointi, kriisijohtaminen, organisaatiokulttuurin kehittäminen, muutoksen johtaminen ja megatrendit.

  Vuonna 2019 Anna valittiin Vuoden viestintäammattilaiseksi ja vuonna 2015 Vuoden puhujaksi Suomessa. Lokakuussa 2018 hän julkaisi kriisiviestintään ja -johtamiseen keskittyvän kirjan ”SORI – johtaja ja julkisuus kriisissä” (Alma Talent, 2018). Anna on myös toiminut ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n puheenjohtaja vuosina 2008–2011.

  Anna virittää tunnelmaa ja moderoi keskustelua Valtio Expo 2021 -tapahtuman Pääsalissa.

  Kuva: Speakersforum

Pääpuhujat

 • Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann

  Henrik DettmannHenrik Dettmann on suomalainen koripallovalmentaja. Tällä hetkellä hän valmentaa Suomen maajoukkuetta.

  Henrik on toiminut myös Saksan maajoukkueen päävalmentajana. Henrik aloitti Saksan joukkueen nuorentamisen ja vuoden 2001 EM-kisoissa maa varmistikin paikkansa seuraavan vuoden MM-kilpailuihin. Tuloksena ko. MM-kisoista oli pronssimitali. Saavutusten myötä hänet valittiin Saksassa vuoden koripallovalmentajaksi ja Suomessa vuoden valmentajaksi. Viimeisen kerran hän valmensi maata arvokisoissa vuonna 2003. Tämän jälkeen hän palasi Suomen maajoukkueen päävalmentajaksi.

  Vuoden 2013 maajoukkueen loistavat otteet EM-kisoissa nostattivat Suomessa korisbuumin ja loivat kasvaneen kysynnän Henrikiä kohtaan puhujana johtamisesta, tiimityöstä ja menestyksestä.

  Dettmann on toiminut menestyneen Susijengin päävalmentajana ja nostanut suomalaisen koripallon uudelle tasolle vieden joukkueen EM -lopputurnaukseen kolmesti. Vuoden 2014 Urheilugaalassa miesten koripallomaajoukkue valittiin vuoden joukkueeksi ja Susijengin fani-ilmiö vuoden urheilukulttuuriteoksi sekä Henrik Dettmann vuoden valmentajaksi.

  Kuva: Speakersforum

 • Futuristi, kauppatieteiden tohtori, diplomi-insinööri Elina Hiltunen

  Elina Hiltunen on futuristi eli tulevaisuuden tutkija, jolla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus ennakoinnista. Elina väitteli vuonna 2010 Aalto yliopiston kauppakorkeakoulusta aiheenaan heikot signaalit organisaation tulevaisuusoppimisessa. Elina on nykyään yrittäjä, mutta hän on työskennellyt eri organisaatioissa ja yrityksissä, kuten Finprossa, Nokialla, Tulevaisuuden tutkimuskeskuksessa ja Aalto yliopistossa.

  Elina Hiltunen on myös tietokirjailija ja kirjoittanut 10 kirjaa. Syksyllä 2019 ilmestyy 11. tietokirja. Kirjojen aiheet liittyvät esim. teknologian tulevaisuuteen, kuluttajatrendeihin, ennakoinnin menetelmiin ja megatrendeihin. Elina on myös tuttu YLEn tiedeohjelmista sekä eri lehtien kolumneista.

 • KTT Nina Laakso

  Kauppatieteiden tohtori Nina Laakso on erikoistunut narratiivisessa väitöskirjassaan tarkastelemaan tarinallisuuden keinoin johtajien urien rakentumista ja johtamisen kehittymistä. Hän on toiminut muun muassa HAUS-kehittämiskeskuksen Tulevaisuuden johtajat -koulutusohjelmassa tämän teeman kouluttajana ja tehnyt valtion hallinnon ylimmän johdon urien ja johtamisen kehittämistyötä.

  Päätyössään Nina Laakso toimii Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK ry:n tutkimuspäällikkönä, jossa hänen tehtävänään on edistää eettisiä ja vastuullisuusasioita suomalaisessa urheilukulttuurissa tiedon ja tutkimustoiminnan keinoin.

 • OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio

  Timo Ritakallio on menestyksekkään uran finanssialalla tehnyt johtaja, joka on toiminut OP Ryhmän pääjohtajana keväästä 2018 lähtien. Hän siirtyi OP Ryhmään Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisesta, jossa hän toimi varatoimitusjohtajana vuosina 2008–2014 ja toimitusjohtajana vuodesta 2015 lähtien. Ennen Ilmarista Ritakallio on työskennellyt pitkään OP Ryhmässä eri johtotehtävissä. Koulutukseltaan Ritakallio on oikeustieteen maisteri, MBA ja tekniikan tohtori tuotantotalouden alalta.

  Ritakallio on ansioitunut johtamisen ja yritysten strategian tuntija. Hänen väitöskirjansa Shaping Elements While Maintaining Fit (2016) käsittelee Euroopan suurimpien pankkien strategioita. Väitöstutkimus osoittaa, että yhteistä menestyneimmille pankeille on strateginen johdonmukaisuus ja strategian eri elementtien yhteensopivuus. Hän on myös kirjoittanut strategiakirjan Elävä strategia (2018) yhdessä Timo O. Vuoren kanssa. Kirjan pääsanoma on, että nykyisessä nopeasti muuttuvassa ympäristössä strategian on elettävä ajassa, ja että yritysten on kyettävä jatkuvasti arvioimaan ja kyseenalaistamaan strategian pohjana käyttämiään perusoletuksia.

  Ritakallio on tunnettu myös hyvinvoinnin puolestapuhujana, ja hän osoittaa omalla esimerkillään, miten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtiminen auttaa saavuttamaan tavoitteita myös työelämässä.

  Kuva: OP Ryhmä

 • Maailman ilmatieteen järjestön WMO:n pääsihteeri Petteri Taalas

  Petteri Taalas on YK:n Maailman Ilmatieteen Järjestön (WMO) pääsihteerinä kausilla 2016−2023. Hän on toiminut WMO:ssa johtajana vuosina 2005−2007, Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja v. 2002−2005 ja 2007−2015 sekä professorina, tutkijana v. 1986−2002. Taalaksen tutkimusaloja ovat ilmastonmuutos, otsoni-UV, satelliittiohjelmat sekä ilmansaasteiden leviäminen. Lisäksi Taalas on toiminut mm. Fortumin hallituksessa ja neuvottelukunnassa v. 2012−2016, Itä-Suomen yliopiston hallituksen puheenjohtajan v. 2009−2015 sekä Suomen IPCC-ryhmän puheenjohtajana v. 2007−2018. Hän on johtanut myös useita organisaatioiden modernisointihankkeita: WMO, Ilmatieteen laitos ja Itä-Suomen yliopisto.

  Kuva: Petteri Taalas

 • Toimittaja ja tietokirjailija Johanna Vehkoo

  Johanna Vehkoo on vapaa toimittaja ja tietokirjailija. Hän on erikoistunut verkon misinformaatioon ja faktantarkistukseen, ja kirjoittaa näistä aiheista Valheenpaljastaja-juttusarjaa Yleisradiolle. Vehkoon tuorein kirja on Valheenpaljastajan käsikirja (Kosmos, 2019). Se on käytännönläheinen selviytymisopas totuudenjälkeiseen aikaan.

  Vehkoo kuuluu tutkivan journalismin verkkojulkaisun Long Playn perustajiin.

  Kuva: Arttu Muukkonen

 • Elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Selma Vilhunen

  Selma VilhunenSelma Vilhunen on helsinkiläinen ohjaaja ja käsikirjoittaja, joka tekee sekä fiktio- että dokumenttielokuvia. Hän on myös yksi elokuvatuotantoyhtiö Tuffi Filmsin perustajajäsenistä. Vilhusen viimeaikaisiin töihin lukeutuvat kansainvälisesti palkitut elokuvat Hölmö nuori sydän, Hobbyhorse Revolution sekä Tyttö nimeltä Varpu. Hänen aikaisempia töitään ovat mm. Oscar-ehdokkuuden vuonna 2014 saavuttanut lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa?, sekä dokumenttielokuvat Laulu ja Ponitytöt.

 • Näytteilleasettajat

  Valtio Expossa on mukana kattava joukko valtionhallinnon yhteistyökumppaneita eri toimialoilta. Näytteilleasettajat ovat esillä tapahtuman virtuaalisessa näyttelysalissa. Tule tutustumaan!

  Adapro
  Ambientia Oy
  Atea Finland Oy
  BDO
  Cinia Oy
  Codemen & Q-Factory & Caleo
  Cybercom Finland
  Digia Oyj
  Digital Workforce
  Eckerö Line
  Elisa Oyj
  Etra Oy
  Frantic
  Gartner Finland
  Gofore
  Hansel
  HAUS kehittämiskeskus Oy
  HiQ Finland
  Insta
  Kaso Oy
  Knowit
  Krapi
  Majvik kokous- ja kongressihotelli
  Netum Oy
  Nortal Oy
  Onninen Oy
  OP Yrityspankki & 3stepIT
  Oracle Finland
  Palkeet
  Posti Oy
  QPR Software
  Senaatti-kiinteistöt
  Sitowise Oy
  Sofigate Oy
  Sofor Oy
  Softwave Ohjelmistot Oy
  Solita Oy
  StaffPoint Oy
  Sunborn
  TECHNOPOLIS
  TietoEVRY
  Triplan Oy
  Valtiokonttori
  Valu Digital Oy
  Valve Branding Oy
  Vanajanlinna
  Vincit Oyj

  Lista täydentyy sitä mukaa kun uusia näytteilleasettajia ilmoittautuu mukaan.

, Päivitetty 21.10.2021 klo 01:51