Mukana Valtio Expossa 2024

Mukana Valtio Expossa 2024

Valtio Expo on jälleen pullollaan mielenkiintoisia puheenvuoroja! Tänäkin vuonna tarjolla on laaja kattaus puhujia, jotka ovat oman alansa ammattilaisia. Tällä sivulla tutustutaan osaan tämän vuoden pääsalin puhujista. Käy tutustumassa koko ohjelmaan ja löydä omat suosikkipuheenvuorosi!

 • Maija-Riitta Ollila, filosofi, tietokirjailija

  Maija-Riitta Ollila (VTT) on uusista teknologioista ja ihmisen tulevaisuudesta kiinnostunut filosofi, tietokirjailija, yliopisto-opettaja ja kouluttaja, joka haluaa soveltaa filosofiaa tosielämään. Puheenvuoroissaan Maija-Riitta inspiroi pohtimaan uusia teknologioita, jotka muuttavat ihmistä ja maailmaa. Millaista on ihmisen ja teknologian hyvä vuorovaikutus? Miten tekoäly, geeniteknologia ja virtuaalielämä vaikuttavat ihmisenä olemiseen? Mitä meistä voi parhaimmillaan tulla? Valtio Expossa Ollila puhuu tekoälyn etiikasta.

 • Kerttu Kotakorpi, meteorologi ja tietokirjailija

  Kerttu Kotakorpi on meteorologi ja tietokirjailija. Hän on tehnyt pitkään TV-uutisten säätiedotuksia ja työstää parhaillaan sarjaa ilmastonmuutokseen liittyen. Kirjoissaan hän on käsitellyt ilmastonmuutoksen vaikutuksia Suomen ilmastoon ja luontoon, nyt ja tulevaisuudessa. Valtio Expossa Kotakorven puheenvuoro käsittelee Suomea muuttuvassa ilmastossa.

 • Mika Anttonen, St1 hallituksen puheenjohtaja

  Mika Anttonen on St1 hallituksen puheenjohtaja. Anttonen on perehtynyt syvällisesti energia-alan kokonaiskuvaan ja hänellä on aito halu löytää ratkaisuja globaaleihin energiahaasteisiin. Valtio Expossa Anttonen paneutuu ilmastonmuutokseen ja energiatransitioon.

 • Kenraaliluutnantti Vesa Virtanen, pääesikunnan päällikkö

  Kenraaliluutnantti Vesa Virtanen on toiminut pääesikunnan päällikkönä 1.7.2022 alkaen. Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa puolustusvoimien henkilöstöpäällikkönä, pääesikunnan suunnittelupäällikkönä, Kainuun prikaatin komentajana, Turvallisuuskomitean pääsihteerinä puolustusministeriössä, tutkijana Harvardin yliopistossa Yhdysvalloissa, sektorinjohtajana Pääesikunnassa sekä pataljoonan komentajana Kaartin jääkärirykmentissä. Kenraalimajuriksi hänet ylennettiin vuonna 2020. Valtio Expossa Virtanen puhuu turvallisuustilanteen ajankohtaisista asioista.

 • Jussi-Pekka Rantanen, uutisjuontaja ja -tuottaja

  Jussi-Pekka Rantanen toimii Yle Uutisten uutisjuontajana ja -tuottajana.  Ylen uutisjuontajana Rantanen aloitti 2007. Tämän lisäksi hän on työskennellyt Ylellä useissa muissa tehtävissä, kuten kulttuuritoimituksessa, sekä Satakunnan Kansan toimittajana yhden kesän. Työssään mielekkääksi Rantanen kokee etuoikeuden olla läsnä kansakunnan ja koko maailman suurissa hetkissä riippumatta siitä, ovatko uutiset olleet hyviä tai huonoja. Valtio Expossa Rantanen juontaa pääsalin ohjelmaa.

 • Christoffer Strandberg, näyttelijä ja juontaja

  Hurmaava juontaja Christoffer Strandberg valloittaa yleisön kuin yleisön kekseliäisyydellään, ammattitaidollaan sekä positiivisuudellaan. Hän on valmistunut näyttelijäksi TEAK:sta. Hänet on nähty monissa tv:n viihdeohjelmissa, elokuvissa sekä teattereissa näyttelijänä, juontajana ja sketsihahmona. Christoffer on myös työskennellyt radiossa sekä ääninäyttelijänä. Valtio Expossa Strandberg nähdään juontamassa loppushowta!

, Päivitetty 27.3.2024 klo 09:13