Vuoden 2020 esiintyjät

 • Toimittaja ja yrittäjä Anna Sorainen

  Anna Sorainen

  Kuva: Speakersforum

  Anna Sorainen on johdon ja viestinnän strateginen neuvonantaja, hallitustyöläinen ja puhuja. Hänellä on uutis- ja ajankohtaisjournalistin tausta sekä yli 25 vuoden kokemus mediasta ja viestinnästä. Anna työskentelee organisaatioiden ylimmän johdon ja asiantuntijoiden kanssa erityisesti vaativissa muutostilanteissa ja strategiaprosesseissa. Kantavina työn arjen teemoina ovat vastuullisuus, riskien ennakointi, kriisijohtaminen, organisaatiokulttuurin kehittäminen, muutoksen johtaminen ja megatrendit.

  Vuonna 2019 Anna valittiin Vuoden viestintäammattilaiseksi ja vuonna 2015 Vuoden puhujaksi Suomessa. Lokakuussa 2018 hän julkaisi kriisiviestintään ja -johtamiseen keskittyvän kirjan ”SORI – johtaja ja julkisuus kriisissä” (Alma Talent, 2018). Anna on myös toiminut ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n puheenjohtaja vuosina 2008–2011.

  Vuoden 2020 Valtio Expossa Anna virittää tunnelmaa ja moderoi keskustelua Europaea-salissa.

Vuoden 2019 esiintyjät

 • Koomikko ja Head of Development Lotta Backlund

  Lotta Backlund

  Kuva: Magnumlive

  Lotta Backlund on toiminut viimeiset seitsemän vuotta televisiotuotanto Warner Bros. International Television Production Finlandin Head of Developmentina. Kansa tuntee hänet myös stand up -koomikkona, televisiotoimittajana sekä poliitikkona. Samoin hän on elokuva-, mainos- ja av-alan tuottajia edustavan Audiovisual Producers Finland -järjestön puheenjohtaja.

  Vuoden 2019 Valtio Expossa Backlund oli mukana Suomen Leijonan luola -ohjelmanumerossa.

 • Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa

  Kirsi Karlamaa

  Kuva: Traficom

  Kirsi Karlamaa on vuoden 2019 tammikuussa toimintansa aloittaneen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin pääjohtaja. Hän siirtyi tehtävään Viestintäviraston pääjohtajan toimesta. Viestintävirastossa Karlamaa työskenteli vuodesta 2000 monipuolisesti erilaisissa johtamistehtävissä muun muassa Taajuushallinto-toimialan ja Kyberturvallisuuskeskuksen johtajana. Koulutukseltaan Karlamaa on radiotekniikan diplomi-insinööri.

  Vuoden 2019 Valtio Expossa Karlamaa esiintyi Fennia II -salissa yhdessä Humapin organisaatiokonsultti Jukka-Pekka Heikkilän kanssa. Heidän esityksensä otsikko oli Uusi työ, muuttuvat virastot.

 • Prikaatikenraali Matti Sarasmaa

  Matti Sarasmaa

  Kuva: Rajavartiolaitos

  Prikaatikenraali Matti Sarasmaa aloitti Rajavartiolaitoksen esikunnan henkilöstöosaston osastopäällikkönä 1.9.2018. Hän on virkauransa aikana toiminut lukuisissa eri tehtävissä muun muassa Rajavartiolaitoksen esikunnassa, Suomen pysyvässä EU-edustustossa Brysselissä sekä Raja- ja merivartiokoulussa. Ennen nykyistä tehtäväänsä Sarasmaa toimi Kainuun rajavartioston komentajana.

  Vuoden 2019 Valtio Expossa Sarasmaa puhui Fennia I -salissa otsikolla ”Tilannekuva henkilöstöhallinnossa tilastotietoa hyödyntäen”.

 • Futuristi ja keksijä Perttu Pölönen

  Perttu Pölönen

  Kuva: Perttu Pölönen

  Perttu Pölönen on keksijä, futuristi, säveltäjä ja startup-yrittäjä, joka on voittanut Euroopan suurimman nuorille suunnatun tutkimuskilpailun (EUCYS) ja valmistunut Singularity University -tulevaisuusyliopistosta, joka sijaitsee NASAn tutkimuskeskuksessa Kaliforniassa.

  Perttu on akateemisesti koulutettu säveltäjä Sibelius-Akatemiasta, mutta on opiskellut myös eksponentiaalisia teknologioita Piilaaksossa. Hän on työskennellyt disruptioanalyytikkona muutosjohtamiseen erikoistuneelle konsulttiyritykselle ja perustanut NASAlla ollessaan hyväntekeväisyysjärjestön 360ed, joka kehittää opettajankoulutusta Myanmarissa virtuaalitodellisuusteknologiaa käyttäen. Pertun oma Sävelkello-keksintö on klassinen keksintötarina siitä, kuinka henkilökohtainen haaste voi muuttua kansainvälisesti palkituksi ja patentoiduksi vientituotteeksi. Sävelkello, sovellus musiikinteorian opetuksen tueksi lapsille, nousi AppStore-kaupassa ostetuimmaksi musiikkiappiksi yli 10 maassa.

  Suomen päämedioissa Perttua on kutsuttu superälyköksi, neroksi ja pelottomaksi keksijäksi, joka on osallistunut muun muassa Nobel-juhliin. Vuonna 2014 hänet valittiin luovimmaksi suomalaiseksi Slushissa ja vuonna 2018 hänet valittiin Nordic Business Forumin “25 Under 25 in Nordics” -listalle kuin myös MIT Tech Review 35 Innovators in Europe -listalle.

, Päivitetty 14.2.2020 klo 05:32