Vuoden 2019 esiintyjät

 • Koomikko ja Head of Development Lotta Backlund

  Lotta Backlund

  Kuva: Magnumlive

  Lotta Backlund on toiminut viimeiset seitsemän vuotta televisiotuotanto Warner Bros. International Television Production Finlandin Head of Developmentina. Kansa tuntee hänet myös stand up -koomikkona, televisiotoimittajana sekä poliitikkona. Samoin hän on elokuva-, mainos- ja av-alan tuottajia edustavan Audiovisual Producers Finland -järjestön puheenjohtaja.

  Vuoden 2019 Valtio Expossa Backlund oli mukana Suomen Leijonan luola -ohjelmanumerossa.

 • Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa

  Kirsi Karlamaa

  Kuva: Traficom

  Kirsi Karlamaa on vuoden 2019 tammikuussa toimintansa aloittaneen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin pääjohtaja. Hän siirtyi tehtävään Viestintäviraston pääjohtajan toimesta. Viestintävirastossa Karlamaa työskenteli vuodesta 2000 monipuolisesti erilaisissa johtamistehtävissä muun muassa Taajuushallinto-toimialan ja Kyberturvallisuuskeskuksen johtajana. Koulutukseltaan Karlamaa on radiotekniikan diplomi-insinööri.

  Vuoden 2019 Valtio Expossa Karlamaa esiintyi Fennia II -salissa yhdessä Humapin organisaatiokonsultti Jukka-Pekka Heikkilän kanssa. Heidän esityksensä otsikko oli Uusi työ, muuttuvat virastot.

 • Prikaatikenraali Matti Sarasmaa

  Matti Sarasmaa

  Kuva: Rajavartiolaitos

  Prikaatikenraali Matti Sarasmaa aloitti Rajavartiolaitoksen esikunnan henkilöstöosaston osastopäällikkönä 1.9.2018. Hän on virkauransa aikana toiminut lukuisissa eri tehtävissä muun muassa Rajavartiolaitoksen esikunnassa, Suomen pysyvässä EU-edustustossa Brysselissä sekä Raja- ja merivartiokoulussa. Ennen nykyistä tehtäväänsä Sarasmaa toimi Kainuun rajavartioston komentajana.

  Vuoden 2019 Valtio Expossa Sarasmaa puhui Fennia I -salissa otsikolla ”Tilannekuva henkilöstöhallinnossa tilastotietoa hyödyntäen”.

 • Futuristi ja keksijä Perttu Pölönen

  Perttu Pölönen

  Kuva: Perttu Pölönen

  Perttu Pölönen on keksijä, futuristi, säveltäjä ja startup-yrittäjä, joka on voittanut Euroopan suurimman nuorille suunnatun tutkimuskilpailun (EUCYS) ja valmistunut Singularity University -tulevaisuusyliopistosta, joka sijaitsee NASAn tutkimuskeskuksessa Kaliforniassa.

  Perttu on akateemisesti koulutettu säveltäjä Sibelius-Akatemiasta, mutta on opiskellut myös eksponentiaalisia teknologioita Piilaaksossa. Hän on työskennellyt disruptioanalyytikkona muutosjohtamiseen erikoistuneelle konsulttiyritykselle ja perustanut NASAlla ollessaan hyväntekeväisyysjärjestön 360ed, joka kehittää opettajankoulutusta Myanmarissa virtuaalitodellisuusteknologiaa käyttäen. Pertun oma Sävelkello-keksintö on klassinen keksintötarina siitä, kuinka henkilökohtainen haaste voi muuttua kansainvälisesti palkituksi ja patentoiduksi vientituotteeksi. Sävelkello, sovellus musiikinteorian opetuksen tueksi lapsille, nousi AppStore-kaupassa ostetuimmaksi musiikkiappiksi yli 10 maassa.

  Suomen päämedioissa Perttua on kutsuttu superälyköksi, neroksi ja pelottomaksi keksijäksi, joka on osallistunut muun muassa Nobel-juhliin. Vuonna 2014 hänet valittiin luovimmaksi suomalaiseksi Slushissa ja vuonna 2018 hänet valittiin Nordic Business Forumin “25 Under 25 in Nordics” -listalle kuin myös MIT Tech Review 35 Innovators in Europe -listalle.

Vuoden 2020 esiintyjät

 • Tulossa...

  Valtio Expo 2020 -tapahtuman ohjelma ja esiintyjät julkaistaan alkuvuodesta 2020.

, Päivitetty 20.8.2019 klo 08:14