Valtio Expo kokosi yhteen runsaasti toimintatapojen uudistuksista kiinnostuneita

Julkaistu 12.5.2017 klo 15.31

Valtiokonttori järjesti valtionhallinnon suurimman messutapahtuman jo yhdeksättä kertaa keskiviikkona 10. toukokuuta. Marina Congress Centerissä kävi yli 1 600 valtionhallinnon asiantuntijaa ja näytteilleasettajan edustajaa verkostoitumassa ja kuulemassa Töissä valtiolla -teeman esityksiä.

VK Valtio Expo 2017, yleisöä 1

Tilaisuuden avasi kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, joka muistutti, etteivät valtionhallinnon uudistukset tapahdu itsestään, vaan ne vaativat uutta asennetta, ennakkoluulottomuutta ja epävarmuuden sietämistä. Ministeri Vehviläinen korosti valtionhallinnon yhtenäisyyttä ja työnteon mielekkyyttä.

Valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen toivotti tilaisuuteen osallistujat lämpimästi tervetulleiksi. Laitinen totesi, että valtiolla käynnissä olevat muutokset kiinnostavat monia. ”Muutosten aikana odotukset virkamiehiä kohtaan ovat korkealla.”

Päivän aikana kuultiin puheenvuoroja ja tietoiskuja siitä, miten digitalisaatio ja käynnissä olevat uudistukset muuttavat valtionhallinnon toimintatapoja ja palveluja.

Tapahtumasta vastaava asiakaspäällikkö Ismo Tikka kiittää vieraita, puhujia ja näytteilleasettajia tapahtuman onnistumisesta.  ”Saleissa riitti kuulijoita, osastoilla vieraita ja tunnelma oli hyvä.  Pahoittelemme ruuhkaa, sillä väkeä oli niin runsaasti, että ennakkovalmisteluista huolimatta jonotus haittasi välillä siirtymiä paikasta toiseen aikataulussa.  Onneksi vieraat ottivat tilanteen ymmärtäväisesti.”

Valtio ja robotit johtajina

Iltapäivän ensimmäisessä paneelissa olivat mukana valtiosihteeri kansliapäällikkönä Martti Hetemäki ja valtion työmarkkinajohtaja Juha Sarkio valtiovarainministeriöstä, toimitusjohtaja Mikael Jungner Viestintätoimisto Kreabista, vanhempi neuvonantaja Liisa Hyssälä Sitrasta sekä toimitusjohtaja Satu Huber Elosta. Panelistit keskustelivat valtion roolista johtajana, avoimuudesta ja ketteryydestä sekä uuden teknologian vaikutuksista työntekoon ja palveluihin. Paneelin vetäjinä toimivat opiskelijat Mikko Sjöholm ja Ilmi Salminen.

Päivän päätti Hyvät vai huonot uutiset –show, jonka vetäjänä toimi muusikko Mikko Kuustonen ja panelisteina kirjailija Tuomas Kyrö, apulaisjohtaja Mari Näätsaari ja digijohtaja Nina Nissilä Valtiokonttorista sekä hallintojohtaja Matti Hyytinen Maanmittauslaitoksesta. Yleisöä nauratti muun muassa keskustelu robotista keskiportaan johtajana.

Uuden työn Kaiku -palkinto oikeusministeriölle

 VK Valtio Expo 2017, Uuden työn Kaiku-palkinto 2017, voittajat

Pääjohtaja Laitinen jakoi Uuden työn Kaiku-palkinnon oikeusministeriön AIPA-hanketoimiston Lainkäytön digitalisoitumiseen liittyvän kokeilukulttuurin luominen –kokeilulle. Kokeilussa luotiin valtakunnallinen muutoksentekijäverkosto, jonka toiminnan tavoitteena oli ja on edelleen kokeilla ja pilotoida sähköistä työskentelyä.

Kunniamaininnan sai Tilastokeskuksen Digiremppa-koulutusohjelma, jonka avulla kehitetään henkilöstön digityötaitoja ja -valmiuksia. Näiden taitojen merkitys korostuu erityisesti silloin, kun virasto siirtyy monitilatoimistoon eli koulutusohjelma on juuri nyt erittäin ajankohtainen.

Valtio Expon tunnelmia koostevideolla:

Tapahtuman esitysmateriaalit on julkaistu Valtio Expon verkkosivuilla.

Tiedote Uuden työn Kaiku-palkinnon voittajasta

Tapahtuman tiedote 9.5.