Valtio Expo 2017: Valtionhallinnon toimintatavat muuttuvat digitalisaation myötä

Julkaistu 9.5.2017 klo 14.41

Valtiokonttori järjestää valtionhallinnon suurimman vuotuisen tapahtuman Valtio Expon keskiviikkona 10.5.2017 Marina Congress Centerissä Helsingissä. Jo yhdeksättä kertaa järjestettävään tapahtumaan osallistuu tänä vuonna noin 1 300 valtionhallinnon asiantuntijaa ja 300 näytteilleasettajien edustajaa. Näyttelyosastoja tapahtumassa on 77.

Tapahtuman teemaa, Töissä valtiolla, lähestytään valtionhallinnon työnteon tapojen uudistamisen näkökulmasta. Ohjelmassa on runsaasti puheenvuoroja ja tietoiskuja siitä, miten digitalisaatio ja käynnissä olevat uudistukset muuttavat valtionhallinnon toimintatapoja ja palveluja.

Valtiokonttorin pääjohtajan, Timo Laitisen mielestä valtion palveluksessa olevilla on nyt ainutkertainen mahdollisuus nähdä ja kokea yksi historian suurimmista työelämän murroksista, jonka digitalisaatio eri muodoissaan mahdollistaa.

”Saamme siis todella tehdä työtä, jolla on merkitys. Samalla tämä murros edellyttää meiltä valtavasti itsensä kehittämistä, uudenlaisia työn tekemisen muotoja ja ihan uutta johtamista”, Timo Laitinen muistuttaa.

Tilaisuuden avaa kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen ja ohjelmassa on asiaa mm. johtamisesta, digitaalisista palveluista, uusista toimintatavoista sekä maakuntauudistuksen henkilöstösiirroista.

Valtiokonttori myöntää tapahtumassa Uuden työn Kaiku-palkinnon tunnustuksena sellaiselle valtion organisaatiolle tai työyhteisölle, joka on esimerkillisesti ja innovatiivisesti kehittänyt työhyvinvointia ja työsuojelua. Palkinto jaetaan Valtio Expossa iltapäivällä. Tänä vuonna palkinto myönnetään yhteistyössä TYÖ 2.0 -hankkeen kanssa.

Lisätietoja: apulaisjohtaja Sami Moksunen, puhelin 0295 50 3206, sami.moksunen(at)valtiokonttori.fi