Tuomas Enbuske

Tuomas Enbuske on suomalainen juontaja ja toimittaja.

Tuomas toimitti Kiss FM:n aamuohjelmaa Henkka Hyppösen kanssa ja oli juontajana televisio-ohjelmissa Far Out, Hyppönen-Enbuske Experience ja Tuomas & Juuso Experience. Vuodesta 2007 hän toimitti keskusteluohjelmaa Tuomas Enbuske Yle Radio 1:ssä.

Syyskuussa 2008 YLE TV1 alkoi esittää Epäkorrektia, Tuomas Enbuske! -ohjelmaa. Sarjassa Tuomas esitti jaksoittain vaihtuvan julkisen totuuden vastaisen väitteen, jonka totuuspohjaa käsiteltiin, pääosin esittäen argumentteja asian puolesta.

Keväällä 2011 Tuomas alkoi lisäksi juontaa Tuomas Enbuske – Sivistyksen käsikirja -ohjelmaa. Ohjelmassa hän käsitteli sivistykseen ja länsimaiseen kulttuuriin liittyviä aiheita.

Vuonna 2012 hän alkoi juontaa TV5:llä Tuomas Enbuske Talk Show’ta sekä Enbuske & Linnanahde Crew -aamushowta yhdessä Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan kanssa Radio Novalla. Enbuske ja Linnanahde esiintyvät myös samannimisessä televisio-ohjelmassa MTV3-kanavalla.

Tuomas kirjoittaa kolumneja Helsingin Sanomien Nyt-liitteeseen ja Gloriaan. Hän on myös vieraillut usein keskusteluohjelmissa kuten Ylen Pressiklubissa.

Valtio Expossa Tuomas vetää paneelin Ratkaisujen Suomi 2025 – yhdessä rakennettu. Paluu tulevaisuuteen: Onks todelline oleellist, ku kaikki niin koneellist (Europaea-sali, 1. krs, klo 9.00)

Lisäksi Enbuske vetää paneelin Digitalisaatio, kokeilut ja normien purkaminen – Kyber, hyper vai über (Europaea-sali, 1. krs, klo 10.30).