Henrietta Kekäläinen

Pia Henrietta Kekäläinen on nuori teknologiaentusiasti ja yrittäjä. Hän on ehtinyt työskennellä ympäri maailmaa isoissa yrityksissä sekä Suomessa ulkoministeriössä.

Henrietta on valmistunut Singularity yliopistosta, jonka tavoitteena on ratkaista teknologian avulla maailman keskeisimpiä ongelmia, kuten ympäristöön, ravintoon, veteen ja terveyteen liittyviä asioita.

Opiskeluaikanaan Henrietta pääsi osallistumaan NASAn tutkimuskeskuksen koulutusohjelmaan ja ideoimaan tapoja käyttää teknologiaa asioihin, jotka tekevät elämästä parempaa. Koulutusohjelmassa sai alkunsa Henrietan yritys C-Cool.

Myöhemmin Henrietta on perustanut yrityksen Mehackit, jonka tavoitteena on tutustuttaa lapset ja nuoret teknologiaan ja näyttää teknologian mahdollisuudet itseilmaisuun, luovuuteen sekä asioiden muuttamiseen. Jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa siihen mihin suuntaan maailma muuttuu ja teknologia luo mahdollisuudet siihen - loput on meistä kiinni.

Henrietta on ollut aktiivisesti mukana edistämässä yrittäjähenkisyyttä Suomessa. Hän on tuonut aaltoes.comin tapahtumaan Steve Blankin puhumaan ja julkaisi Pioneers Festivalin Wienissä ensimmäistä kertaa vuonna 2012.

Henrietta oli mukana aloittamassa maailmanlaajuista Rails Girls -järjestön toimintaa, jossa naiset johdatetaan ohjelmoinnin ja verkkosivujen ensi oppeihin. Henrietta osallistuu jatkuvasti Rail Girls -järjestön toimintaan tutustuttamalla tyttöjä teknologiaan ja sen avaamiin mahdollisuuksiin.

Teknologia ja sen mahdollisuudet tulevaisuudessa ovat Henrietan intohimo. Hän on ollut puhumassa mm. TEDX-, SLUSH-, Yle Prophecy-, Tech Open Air Berlin-, European Pirate Summit-, TEDX- ja Pioneers Festival -tapahtumissa.

Valtio Expossa Henrietta Kekäläinen keskustelee paneelissa  Ratkaisujen Suomi 2025 – yhdessä rakennettu, Paluu tulevaisuuteen: Onks todelline oleellist, ku kaikki niin koneellist, jonka vetää Tuomas Enbuske (Europaea-sali, 1. krs, klo 9.00).

Lisäksi Henrietta juontaa vauhdikkaan Totta vai tarua -talk show'n (Europaea-sali, 1. kerros, klo 15.05).